Juniorträning vår-höst

Alla är välkomna till våra juniorträning oavset om du är medlem i Hinton Golf Club, annan golfklubb eller inte alls medlem i någon golfklubb. Vi har många års erfarenhet av barn och ungdomsträning med fokus på sammanhållning, tillhörighet och utveckling.

Vår träning är indelad i fyra grupper 4-7 år, 8-12år, 13-21 år och elitjunior. Träningen startar v.16 (Elitjuniorer startar v.14). Nedan kan du läsa om varje kategori.

Anmäl dig senast den 31 mars!

Knatteträning 4-7 år
Denna träning är lekfull och ger möjlighet att lära spela golf. Vi använder mycket alternativ utrustning för att skapa intresse och glädje. Träningen är över 12 tillfällen från maj till augusti med uppehåll under juli månad. Föräldrar får gärna vara med och hjälpa till på träningen.
Följande ingår:
- 12 träningar för tränare
- Möjlighet att vara med på Söndagsspel på Sofiedal
Datum: Start lördagen den 6 maj.
Tid: 9.00, 10.00 eller 11.00
Pris: 1000 kr

Juniorträning 8-12 år
Denna träning lär vi oss golfens alla slag och börjar ta steget mot att spela. Vi börjar med korta banor för att förstå spelet, ett handikapp i golf börjar närma sig. I denna ålder finns det även möjlighet för lagspel och vissa individuella tävlingar. Utrustning finns att låna men på sikt bör man ha egen utrustning. Vi tränar för tränare en dag i veckan från april till september med uppehåll under juli månad, totalt 18 träningstillfällen. Förutom träning arrangeras även spel på söndagar för alla i träningsgruppen. Klubben arrangerar även tävlingar under sommarlovet.
- 18 träningar för tränare
- Söndagsspel på Sofidal
Datum: Start den 18 och 19 april
Tid: Måndagar Rönnebäck 16.00, Tisdagar Rönnebäck 17.30 och 18.30
Onsdagar Kvarnby 17.30 och 18.30
Pris: 1500 kr

Juniorträning 13-21 år
Denna träning vill vi utveckla junioren så att förbättring kommer snabbare och resultat kan ses i handikappet. Vi jobbar med teknik påvarje moment och lägger även mycket fokus på spelet. I denna åldersgrupp finns det mycket tävlingar att ställaupp i för den som vill. Vi tränar för tränare en dag i veckan från april till september med uppehåll under juli månad, totalt 18 träningstillfällen. Förutom träning arrangeras även spel på söndagar för alla i träningsgruppen. Klubben arrangerar även tävlingar under sommarlovet.
- 18 träningar för tränare
- Söndagsspel på Sofiedal
Datum: Start den 18 och 19 april
Tid: Måndagar 19.00 Rönnebäck, Tisdagar Rönnebäck 19.30
Onsdagar Kvarnby 19.30
Pris: 1500 kr

Ellitjuniorer
Denna grupp har fokus på att tävla och gillar att träna. Du som anmäler dig till denna träning har golf som första idrott och tävlar på juniorträvlingar utanför hemmaklubben. Vi tränar för tränare två dagar i veckan under hela året(april till december), endast uppehåll under jul och ny år. Vi har även fysträning med individuellaprogram, testdagar för lära sig träna rätt med mera. Du sköter träningsdagbok, rondanalyser, tävlingsprogram, träningsschema med hjälp från våratränare. Spelarna i denna grupp har även coachning vid tävlingar. Varje spelare får fem privatlektioner(25 min) för tränare.
- Två träningar i veckan från april till december
- 5 st privatlektioner a 25 minuter
- Individuellt fysprogram med uppföljning
- Mentalträning 5 timmar
- Testdagar för att mäta sin utveckling
- Coachning på tävlingar
Pris 3500 kr


Anmälan görs till Martin Olsson
E-mail: martin.olsson@pgasweden.com
Tel: 0739-790916