Avslutning av Onsdagstouren Herrar 2017

Avslutning av Onsdagstouren Herrar 2017

20-års-jubileet blev en blöt historia.

Den 5/10 samlades 88 förväntansfulla ”gubbar” på Kvarnbys parkering för att lasta in sig i två bussar för avfärd till hemlig bana. Bussarna stannade på Skyrups GK.

Efter inmundigande av kaffe och fralla var det dags för spel i fyrmannalag, med kanonstart.

Det blev en mycket blöt upplevelse, kan närmast beskrivas som ett sjöslag. När det behövdes bollhåv för att plocka bollar på fairway så beskriver det förhållandena på ett bra sätt. Men trots dessa förhållanden (det slutade dock att regna efter nio hål), bröt endast ett lag av 22.

Efter spel och välbehövligt ombyte till torra kläder var det lunch. Därpå följde prisutdelning för dagens tävling, individuellt och i lag. Det hela avslutades med prisutdelning till de tre bäst placerade i A, B och C-klassen i Onsdagstourens sammanlagda tävling över säsongen, Poängligan.

På bilden ser ni i mitten Segaren i A-klassen Mats Macke Wallentheim, flankerad till höger av segraren i B-klassen Peter Persson, och till vänster av segraren 1 C-klassen, Kjell-Åke Persson.

Lördag den 7/10 var det avslutning på Sofiedal med samma upplägg som den 5/10 för dem som valde detta upplägg, inte kom med bland de 88, eller inte kunde delta den 5/10.

Inklusive avslutningarna blev det 2307 starter på Onsdagstouren.

280 priser, som omgångsvinnare genom placering i Poängligan och avslutning delades ut.

Nu tar Vintertouren på Sofiedal vid, med start den 11/10. Närmare info finns att läsa på hemsidan under Tävling/Vintertouren.

Herrkommittén/Thomas.